Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Γυρίζουμε στο σχολείο με ασφάλεια.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022 η υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06- 01-2022 ΚΥΑ με θέμα: «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στην οποία θεσπίστηκε επιπλέον έλεγχος , για την αποτροπή της διάδοσης του SARS-CoV-2.


Λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον (Ο) που υπάρχει θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο  για να γνωρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις παρακάτω οδηγίες.


  • Την 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας του σχολείου (10/1 ως και 14/1) θα πρέπει να κάνετε στα παιδιά σας και να δηλώσετε στο edupass τρία (3) self test:

    • Την Κυριακή, 9/1, σήμερα δηλαδή για την προσέλευση της Δευτέρας 10/1

    • Tη Δευτέρα 10/1 για την προσέλευση της Τρίτης 11/1

    • Την Πέμπτη 13/1 για την προσέλευση της Παρασκευής 14/1

 

  • Από τη 2η εβδομάδα (17/1 και μετά), επανερχόμαστε στην παλιά διαδικασία και θα πρέπει να κάνετε στα παιδιά σας και να δηλώνετε στο edupass δύο (2) self test:

    • Τη Δευτέρα για την προσέλευση της Τρίτης

    • Την Πέμπτη για την προσέλευση της Παρασκευής

Προσοχή!

Να μην καθυστερείτε την δήλωση αποτελέσματος

Από αυτήν την εβδομάδα και μέχρι να πάρετε ίσως κάποια διαφορετική οδηγία:

Θα πρέπει να ολοκληρώνετε τη διενέργεια του self test και τη δήλωσή του στο edupass το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα ελέγχου  (δηλαδή Κυριακή, Δευτέρα και Πέμπτη για την 1η εβδομάδα και Δευτέρα και Πέμπτη για τη 2η εβδομάδα και μετά)

Οι μαθητές θα προσέρχονται τις ημέρες ελέγχου (Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή την 1η εβδομάδα και Τρίτη και Παρασκευή από τη 2η και μετά) με ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ EDUPASS με υπογραφ

Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε εκτυπωτή, θα ετοιμάζετε χειρόγραφη, με ημερομηνία και υπογραφή, χωρίς μουτζούρες και σβησίματα 

Έλεγχος θα γίνεται και στην είσοδο και στην τάξη.

 Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα πρώτα τεστ θα γίνουν αύριο Κυριακή  και ακολούθως  τη Δευτέρα και την Πέμπτη και θα δηλωθούν οπωσδήποτε στο edupass.gov.gr ακόμα και για μαθητές που δε θα έρθουν σχολείο, είτε γιατί δε θα τα στείλετε,  είτε γιατί νοσούν.
Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στην COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.. 

Παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του σχολείου σε περίπτωση που το παιδί έχει θετικό αποτέλεσμα ή είναι στενή επαφή άλλου κρούσματος.Αν δείτε θετικό  το τεστ στο παιδί σας σήμερα Κυριακή  ενημερώνετε άμεσα τη Δ/νση του σχολείου  και θα πρέπει να του κάνετε τη Δευτέρα rapid test είτε στο κέντρο υγείας (δωρεαν) είτε στο φαρμακείο (με πληρωμή) γιατί μόνο έτσι δηλώνεται η νόσηση.


Επίσης, αν σε κάποια οικογένεια  (πατέρας-μητέρα-αδέλφια-γιαγια) υπάρχει θετικό κρούσμα, ανεξάρτητα αν ο/η μαθητής/τρια είναι αρνητικός/ή στο τεστ που θα κάνει σήμερα, τότε θα μείνει για πέντε μέρες σπίτι του σε καραντίνα  και την πέμπτη (5η) ημέρα θα κάνει rapid test. Αν είναι αρνητικό, τότε γυρνάει  την έκτη  (6η) ημέρα στο σχολείο, με μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ΚΝ95 ή Ν95 ή FFP2 ή με διπλή χειρουργική μάσκα. (ΕΟΔΥ).



 Αν το παιδί  έχει ελαφρύ πονόλαιμο ή μπούκωμα ή πονοκέφαλο ή πυρετό δεν το στέλνουμε στο σχολείο,  γιατί το σελφ τεστ δε δείχνει θετικό τις πρώτες μέρες.


Οι μαθητές από αύριο πρέπει να φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας και όχι πάνινη.

  1. .Αν νοσήσει εκπαιδευτικός θα ενημερωθείτε άμεσα

  2. Διαβάστε εδώ και εδώ αναλυτικες πληροφροίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου