Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με εθελοντές της τοπικής κοινωνίας

Στα πλαίσια του  εκπαιδευτικού προγράμματος  “Ο Εθελοντής πολίτης: ο ενεργός πολίτης” πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 9 του Ιούνη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας για να  να συζητήσουμε με μέλη του Σύλλογου Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας (ΣΦΕΜΥΚ).
          Ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ κ. Ιερισσιώτης, η  γενική γραμματέας κ. Τριανταφύλλου και η κ. Χωριανοπύλου, γιατρός του Κ.Υ. Κασσανδρείας, υποδέχτηκαν με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας και συζήτησαν για πολλή ώρα μαζί τους. Αναφέρθηκαν στις δράσεις τους, μίλησαν στα παιδιά για τις εμπειρίες τους και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.
          Με το δικό τους τρόπο κατάφεραν να εξηγήσουν στα παιδιά ότι κύριος στόχος του Συλλόγου, αφενός μεν είναι η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας στο Δήμο Κασσάνδρας, αφετέρου δε η καλλιέργεια σε όλους μας της έννοιας της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
          Τους ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτή τη συνάντηση που συνοδεύτηκε από την πρόωρη αποχώρηση του κ. Ιερισσιώτη, λόγω ενός τροχαίου στην περιοχή. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά να βλέπουν μπροστά στα μάτια τους έναν εθελοντή να σπεύδει να βοηθήσει συνανθρώπους μας.

          Τέλος, ευχαριστούμε πολύ την  κ. Κατερίνα Σταμπουλή, μητέρα της τάξης μας,  που ανέλαβε να μας φέρει σε επαφή με τους ανθρώπους του ΣΦΕΜΥΚ, η οποία και παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γιώργος Λασκαρίδης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου